Fjerde og sidste hele dag, gik turen til Neive i Barbaresco, hvor vi skulle mødes med Guilio og Mariella.
Giulio har lavet vin i 40 år, og er en vinbonde lige efter mit hovede.
Hans primære fokus ligger i markarbejdet, hvor han kunne svare på alle tænkelige tekniske spørgsmål dertil.
På de 3 ½ time vi var der, nåede vi igennem alt fra anekdoter og topvine fra hele verden, til vin fejl og hvad man kan/bør gøre for at sikre sig imod dem.
Han laver udover 2 Roero Arnais i høj kvalitet, en rigtig hæderlig god Barbaresco, men mere overraskende var hans fremragende Dolcetto fra 2021, som han også selv beskrev, som bedste Dolcetto han har lavet i de 40 år.
(Dolcetto har trods navnet, ikke noget med sødme at gøre, og ofte har de en bitterhed lidt a al mandler eller valnødder, som nordeuropæere ikke bryder sig om.)
Også herfra forlod jeg stedet med oplevelsen af at have fået en ny ven.
Han beklagede meget at der ikke var vand i hans swimmingpool, men vi havde jo heller ikke medbragt badetøj.
Der er Bed & Breakfast lige på den anden side af vejen.