på tredje da: Cascina Garitina
Et vinhus som jeg længe har kendt og værdsat, og som har stor rolle, i at Nizza i 2014 blev tildelt højeste kvalitet for italienske vine. DOCG.
Da huset ligger i udkanten af Nizza Monferrato, hvor der samme dag var vinfestival “Nizza e Barbera”, nåede vi både en byfest, og en særligt håndfast gennemgang af husets historie og vine.
Alessandra forklarede at de som nogle af de første, har indført skruelåg selv på deres topvine, og selvom at jeg som kommende sommelier syntes at der går en smule af “åbnings-ceremonien”, kan jeg kun anerkende kvaliteten i flaskerne derfra, fra entry level til enkeltmarksvinene.
De 3 topvine som går under fællesnavnet 900, kommer fra hver sin mark, og i flaskerne til hver, er der jordbundsprøve, som beskriver terroiret.
Alle 3 holder 16 % alkohol, og smager simpelthen fremragende, hvorfor vi medbragte den ene til aftenens hjemindkøbte tapas.
Nogle var også ganske berusede da vi kørte derfra.